Skip to main content

Voeding en kinderen

Goed voedingsadvies voor de lange termijn

Voeding en kinderen

Ook kinderen zijn van harte welkom bij Motiv-eet

Kinderen met overgewicht
Voor kinderen met overgewicht is het goed om daar op jonge leeftijd al wat aan te doen. Kinderen hoeven vaak geen kilo’s af te vallen maar hebben al veel baat bij een paar kilo minder of op gewicht blijven. Zo worden ze elk jaar een stukje slanker Met wat veranderingen in de voeding kan er vaak veel resultaat worden gehaald! Soms zitten kinderen er zelf ook mee dat ze te zwaar zijn of hebben ze er last van, dit zijn zeker redenen om er wat aan te doen.

Kinderen (tot 18 jaar) hebben geen eigenrisico, zij kunnen dus zonder kosten naar de diëtist *

Kinderen met ondergewicht
Ondergewicht kan veel verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld een lichamelijke oorzaak hebben of een oorzaak in de voeding. In beide gevallen kunnen we winst behalen door de voeding aan te passen. Voor ouders is het vaak erg prettig als er even iemand anders meedenkt over het eten. Samen maken we een voedingsplan met tips en ideeën waardoor het eten weer beter gaat en gezelliger wordt.

Buikpijn en darmproblemen
Buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, obstipatie, angst om bepaalde producten te eten? Dit zijn allemaal voorbeelden van klachten waarmee kinderen in de praktijk komen en waarbij voeding vaak een belangrijke rol speelt. Samen gaan we kijken waar de klachten vandaan komen en wat we aan de voeding moeten veranderen waardoor de klachten minder worden of verdwijnen.

Andere (voedings)vragen
Ook voor andere voedingsgerelateerde vragen en problemen zijn kinderen van harte welkom. Neem gerust contact op voor vragen.

* voor een aantal zorgverzekeraars is er wel een verwijzing nodig van de huisarts

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: