Skip to main content

Ons team

Ons team

Professioneel, deskundig & persoonlijk

Judith Oost

Diëtist

Specialisme

 • Hulp bij afvallen
 • Voeding en kinderen
 • Diabetes
 • Emotie eten
 • Sportvoeding
 • Voeding en mondzorg

Mijn verhaal

Mijn naam is Judith Oost– van der Wielen. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Na mijn laatste stage in het UMC St Radboud ben ik daar direct blijven werken. Naast mijn werk als diëtist in het Radboud ben ik in 2008 gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk Motiv-eet.

Intussen is de praktijk zo gegroeid dat ik sinds augustus 2010 niet meer werkzaam ben in het UMC St Radboud. In maart 2011 heb ik de opleiding tot sportdiëtist  gevolgd bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Sindsdien kunnen ook sporters bij mij terecht voor voedingsadvies in relatie tot training en prestatie. Dit sloot mooi aan bij mijn vooropleiding CIOS.
Daarna ben ik me gaan specialiseren in voeding bij diabetes.

Om naast voedingsadviezen ook meer te kunnen adviseren over gedragsverandering ben ik in 2008 begonnen met de opleiding NLP Practitioner bij het IEP in Nijmegen. In 2008 ben ik hier voor geslaagd en zo enthousiast geworden dat ik in 2009 ook ben gestart en geslaagd voor de NLP  Master. Meer weten over NLP (neuro linguistisch programmeren)
Afgelopen jaar ben ik samen met Lotte gestart een aan opleiding Emotie eten de baas, in het najaar willen we hiervoor bijeenkomsten voor cliënten gaan organiseren.

Samen met mijn man en zoontjes woon ik in Malden.

In mijn vrije tijd sport ik graag  en heb ik lang sportles gegeven bij sportschool New Age 22, in Nijmegen.

Als diëtist ben ik aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging voor Diëtisten). Vanuit deze beroepsvereniging  dient de diëtist zich te houden aan beroepscodes en gedragsregels. Deze beroepscodes en gedragsregels zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.
Ook in dit register sta ik geregistreerd.

Claudia Cobussen

Diëtist

Specialisme

 • Diabetes
 • Maag-darmklachten/ PDS/ FODMAP
 • Hulp bij afvallen
 • Koolhydraat beperkt dieet
 • Ondervoeding
 • Oncologie

Mijn verhaal

Mijn naam is Claudia Cobussen. In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist en ik ben sinds 2014 werkzaam als diëtiste bij diëtistenpraktijk Motiv-eet. Tijdens de opleiding ben werkzaam geweest als diëtist op een basisschool en in een fysiotherapie praktijk. Daarnaast ben ik van 2013 tot 2015 werkzaam geweest in het Radboud UMC.

Op dinsdag, woensdagavond en vrijdag heb ik een spreekuur in Beuningen en op dinsdagmiddag in Weurt bij huisartsenpraktijk ‘De Poort’.

Om cliënten met diabetes extra goed te kunnen begeleiden heb ik mij in 2015 gespecialiseerd in diabetes door het volgen van de post HBO cursus ‘Voeding en Diabetes’. Naast cliënten met diabetes zie ik ook veel cliënten met een verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, ondergewicht en overgewicht. Ik begeleid zowel kinderen, volwassenen als ouderen.

Daarnaast ben ik me gaan specialiseren maag- darm klachten ( PDS) en het FODMAP dieet. Hiervoor het ik verschillende scholingen gevolgd.

In mijn vrije tijd dans ik veel en geef ik dansles bij dansschool Fusion Latina in Nijmegen. Ook hou ik veel van reizen.

Als diëtist ben ik aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging voor Diëtisten). Vanuit deze beroepsvereniging dient de diëtist zich te houden aan beroepscodes en gedragsregels. Deze beroepscodes en gedragsregels zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Ook in dit register sta ik geregistreerd.

Lotte van Deinsen

Diëtist

Specialisme

 • Hulp bij afvallen
 • Coeliakie bij volwassenen en kinderen
 • Diabetes
 • Emotie eten de baas
 • Koolhydraatbeperkt dieet
 • Ondervoeding

Mijn verhaal

Mijn naam is Lotte van Deinsen. In 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De interesse in voeding is ontstaan doordat ik zelf Coeliakie (glutenintolerantie) heb en daardoor mijn hele leven al bezig ben met voeding en het volgen van een glutenvrij dieet.

Met veel plezier ben ik na mijn stage bij Motiv-eet in de praktijk werkzaam gebleven. Binnen de praktijk werk ik met diverse ziektebeelden zoals een verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, ondervoeding en overgewicht. Ik zie zowel volwassenen, ouderen en kinderen.

Om aanpassingen in je leefstijl op lange termijn vol te kunnen houden is gedragsverandering noodzakelijk. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Om cliënten op dit gebeid zo goed mogelijk te begeleiding ben ik de afgelopen jaren mezelf hierin gaan scholen. Ik heb onder andere scholingen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie en de scholing emotie-eten de baas.

Naast het spreekuur dat ik op onze hoofdlocatie in Beuningen draai op maandag, dinsdagmiddag en woensdag, ben ik op donderdag en vrijdagochtend werkzaam in het gezondheidscentrum in Bergharen.

Met vriendelijke groet,

Lotte van Deinsen
Diëtist Motiv-eet

Rianne Hulsman

Dietist

Specialisme

 • Overgewicht/ obesitas
 • Emotie eten
 • Mindfulness
 • Diabetes
 • Darmklachten/ PDS/ Fodmap
 • Orthomoleculaire voeding (i.o)

Mijn verhaal

Mijn naam is Rianne 39 jaar en in 2015 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik de richting van gedragsverandering opgegaan. Sindsdien heb ik gewerkt in zowel de eerstelijnspraktijk en als onderzoeker in het Radboudumc wat mij beide goed is bevallen.
Ik heb diverse Post HBO scholingen gevolgd zoals Voeding en Diabetes, Emotie Eten, Fodmap en sinds kort ben ik ook Mindfulness trainer. Momenteel ben ik bezig met de cursus Orthomoleculaire voeding. Uiteraard kunnen cliënten ook voor andere voedingsvragen en ziektebeelden bij mij terecht zoals hart- en vaatziekten en ondervoeding.

Ik wil mensen graag motiveren en begeleiden in hun proces naar een gezonde(re) leefstijl en ze hierbij de tools aanreiken om deze leefstijl te behouden.

Met vriendelijke groet,

Rianne Hulsman
Diëtist Motiv-eet

Willemijn Wieland

Diëtist

Specialisme

 • Diabetes ( type 1 en 2)
 • Overgewicht/ obesitas
 • Hypercholesterolemie
 • Ondervoeding
 • Mondgezondheid
 • Plantaardige voeding

Mijn verhaal

Mijn naam is Willemijn Wieland. In 2023 heb ik mijn stage bij Motiv-eet afgerond en ben ik met veel plezier aan de slag gegaan in de praktijk. Vanwege mijn eigen ervaring met diabetes type 1 ben ik vanaf jonge leeftijd al bezig geweest met gezonde voeding, wat heeft geleid tot mijn passie voor dit vak.

Na mijn afstuderen heb ik de cursus Voeding en Mondgezondheid afgerond. Hierdoor werk ik naast mijn werk bij Motiv-eet ook twee middagen per week bij een tandartspraktijk, waar ik cliënten adviseer over voeding voor een gezonde mond.

Bij Motiv-eet begeleid ik niet alleen cliënten op het gebied van mondgezonheid maar ook mensen met diabetes, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, ondergewicht en overgewicht. Daarnaast help ik mensen die geïnteresseerd zijn in een plantaardig voedingspatroon. Verder heb ik me verdiept in voeding tijdens de overgang en de invloed van hormonen, waardoor ik ook op dit gebied advies kan geven.Ik werk met zowel kinderen als volwassenen en ouderen.

In mijn vrije tijd geniet ik van koken en het ontdekken van nieuwe restaurants in Nijmegen.

Als diëtist ben ik aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging voor Diëtisten). Vanuit deze beroepsvereniging  dient de diëtist zich te houden aan beroepscodes en gedragsregels. Deze beroepscodes en gedragsregels zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.
Ook in dit register sta ik geregistreerd.
Ik kijk ernaar uit om jullie binnenkort te ontmoeten in de praktijk.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: