Skip to main content

Diabetes

Goed voedingsadvies voor de lange termijn

Diabetes

Diabetes en voeding gaan altijd samen.

Door aanpassingen in de voeding zien we veel mooie resultaten bij diabetespatiënten. Bij diabetes zijn er geen producten verboden om te eten maar er moet wel rekening worden gehouden met sommige producten. De vele tips van familie of vrienden kunnen vaak verwarrend werken. Kies daarom voor uw eigen persoonlijke advies zodat u precies weet waarom u dingen beter wel of niet kunt eten.

Het sporten in groepsverband stimuleert en motiveert waardoor er meer resultaat is.

DiabetesFit

Speciaal voor mensen met diabetes is het programma DiabetesFit ontwikkeld. Dit is een programma waarbij Motiv-eet samenwerkt met de fysiotherapeuten van de Fysioo. Want bij diabetes of een verhoogde bloedsuiker spelen lichaamsbeweging en voeding een grote rol. Bij dit programma hebben wij er dan ook voor gekozen om zowel aan voeding als beweging aandacht te besteden. Uit onze ervaring blijkt dat dit een goede aanpak en combinatie is.

Voeding: er zijn individuele consulten bij de diëtist en er wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld. Tijdens de weken dat u aan het sporten bent wordt u ook begeleid door de diëtist. In het begin zijn de afspraken om de 2-3 weken. Later kan er meer tijd tussen zitten.

Beweging: het beweegprogramma wordt begeleid door een fysiotherapeut. Nadat er een intake is gedaan wordt er een beweegprogramma opgesteld dat past bij uw beginniveau en eventuele klachten.
Het 1e deel van het programma duurt 3 maanden. In deze maanden komt u 2 x per week sporten (in groepsverband).
Na 3 maanden worden de resultaten bekeken en kunt u verder gaan in het tweede deel waarin 1 x per maand wordt gesport.

Bent u verwezen via de ketenzorg voor diabetes naar de diëtist dan wordt het gedeelte van de diëtist volledig vergoed en gaat er ook niets af van uw eigen risico.

Voor het beweegdeel is er vaak een vergoeding van de zorgverzekeraar. Als u hier meer over wilt weten neem dan contact op met de Fysioo dit kan telefonisch: 024-6750137 of via de mail info@defysioo.nl.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: